Tuesday, January 22, 2013

Kenangan Di Langkawi


Lepas tangkap gambar banyak-banyak tu korang simpan kat mana yer? Adakah print out sendiri ataupun cuci kat kedai gambar. Macam aku sendiri tak pernah cuci gambar yang banyak-banyak tu tapi aku backup banyak tempat la, burn dalam DVD, ada dalam laptop, external hard disk dan dalam FB. Nak simpan online storage kebanyakannya berbayar. 

Ada kawan aku hanya simpan dalam external hard disk, habis semua gambarnya hilang bila external hard disk tu rosak dan tak boleh bukak. Bagi aku kalau nak selamat baik simpan burn dalam DVD. Kalau ada cara lain lagi suggest la kat aku yer..

Ni gambar kenangan di Langkawi, Mac 2012. Bila tengok gambar ni rasa macam nak pergi lagi ke Langkawi tahun ni. Biasanya aku suka duduk kat area Cenang Beach, malam-malam happening. Ni kali ke-9 dah aku pergi Langkawi, jadinya tak hairan sangat aku nak bergambar sana sini, pergi pun cuma nak berehat tepi pantai dan makan coklat banyak-banyak dengan budjet biasa-biasa sahaja.

Gambar Helang Langkawi kena snap jugak.



21 comments:

Anum said...

bestnya jejalan

Nazayiena Ayiena said...

Kak Nurul x pernah lg spi Langkawi.Gambar2 kbykkannya simpan dlm external hard disc je,risiko tu memang ada,huhhu....

Harith Iskandar said...

pic hilang?ehe mmg nyesal giler lah kalau jd mcm tu.biase sy simpan kt tenet & dvd je.tp tenet mcm xsecure sgt kan.
apa pun langkawi mmg best :)

redza said...

saya pun burn dlm dvd jugak

Nurulhuda Abdul Latip said...

Biasa saya simpan kat hard disk gak..ermm, belum burn kat cd lagi, harus kena jugak eh.

Daddy Ziyyad said...

Zaman digital ni mmg ramai yg tak 'cuci' gambar, termasuklah saya...hahaha..tapi mmg betul, kena simpan at least 2 tempat berbeza..kalau corrupted disc/hilang, ada back up

Kakzakie said...

Kakak ada makcik (duduk S'pore) setiap kali ambil ambar mesti dia nak cuci. Dah satu almari album dia. Dia tak puas kalau tengok gambar dari monitor katanya.

Kesuma Angsana said...

kalau ke langkawi x sha kalau xde gambar helang ni ye

ummiross said...

Cantik gambar Helang Langkawi tu.InsyaAllah nak pegi juga Langkawi ni.

syiela said...

bestnya langkawi...

saya pun sma kaedah cam akak... simpan camtu je sekarang ni...

yan's cottage said...

best jalan2 kat langkawi....yan pun sama masuk cd juga....

shaiful zaidi said...

simpan dln laptop, buat backup dlm DVD...
seronoknya berjalan-jalan...

Wak Gelas™ said...

wak pon dh lama X gi langkawi jugakkks., uHuuu

ANIM said...

Betullah...gambar kak ambik bersepah2..dlm laptop ada, hp ada, ipad ada, tab ada, kamera pun ada....semua belum dipindahkan..huhu...

Tihara said...

akak tak nah pi lagi..sonok tengok kawan2 blog p sini :)

Knor said...

BEST JLN2..RASANYA LAMA SUDAH TAK PERGI LANGKAWI..NTI KAK DATANG LAGI LANGKAWI..TUNGGU YE..

LYAfrina said...

teringin sgt nk jejak kaki k langkawi.. lya wak msuk blog la pic..sbb tu setiap entri byk blog.. itula..sayangkan klo hilang.. lya mmg plan nk printout semua pic2... nk pilih -pilih dulu.. lg2 pic waktu ank mbesar.sygnyer klo hilang

Angah said...

haha..gambor helang memang wajib amik, kalo idak macam tak sah jalan kat langkawi

Fiza Rahman said...

Tak pernah gi langkawi lagi.

hainom OKje said...

betul tu...okje simpan dlm lappy je ni...back up jugak dlm hard disk! harap2 jangan hilang he..he..

mama said...

ehem mama dah lama mama tak ke langkawi.. :(