Thursday, November 8, 2012

Hamid Restaurant Hatyai - Restoran Muslim di Hatyai


Hamid Restaurant Hatyai
Hari Pertama - Malam

Lokasi: Strategik, jalan kaki dari V.L. Hatyai Hotel (dekat dengan Lee Gardens Plaza Hotel)
Faktor harga: Agak mahal jika dikira dari kesedapan
Faktor makanan: Sederhana sahaja
Total kos makan: 200 Baht (RM20.00)

Sederet dengan beberapa pusat urut

Buka pagi hingga malam

Waktu ni tak ramai orang, sebab bukan pada hujung minggu

Dekorasi dalaman restoran

Nasi Goreng Nenas 70 Baht (RM7.00) - sedap jugak

Nasi Goreng Udang Pedas 70 Baht (RM7.00) - kurang sedap, udang 2 ekor jer, nasi goreng kosong

Balik makan malam, survey pusat-pusat urut bersebelahan, sambil tunggu hujan reda. Sejuk malam tu...

18 comments:

Harith Iskandar said...

sonok nyer jalannnn :)

Ena's Palace said...

masakan dia mesti tak byk beza ngn di mesia kan...

khairul said...

sana pon hujan juga ka ?

ummiross said...

Salina..Tomyam Thai mesti sedap kan.

StuntWomanWho :) said...

SEDAPPNYAAA !

Dhiera nadhirah said...

tak sabar tunggu next review. mana tahu boleh pegi sini plak nt.

محمد رازيق said...

wah. cam seronok je ni. nak try makan situ lah. thnks for the info kak.

Wanabe PJ said...

teringin nak pergi Thai..tapi belum berkesempatan lagi..

Mummy Akmar said...

Best nya makanan masakan thailand...tapi harga dia pon okay ye

redza said...

sy xsampai lg kat hatyai tu..xtau bila agaknya dpt g sana

kasihredha said...

SALAM KENAL
THANKS SINGGAH DI BLOG AKAK..
SEDAPPP NYAAAA MENU

Kakzakie said...

Hatyai masih banyak restro Muslim tak susah nak dapat makan. Tapi cuma itulah tak tahu sedap tak aje kan Sali.

Nazhatul Syima said...

Best nya.. :)

Kasih Salina said...

Harith Iskandar
mesti la seronok wlpun percutian bajet jer..haha

Kasih Salina said...

khairul
hehe, takkan kot xda hujan..

Kasih Salina said...

ummi
setakat makan kat Salma hari tu tak best sgt, mungkin sebab kat tempat saya berderet kedai makan siam, so saya dah jumpa byk lagi yg sedap...hmm..

Kasih Salina said...

yang belum datang,
insya-Allah blh sampai suatu hari nt..lgpun tak jauh mcm ke negara asing lain..duit pun tak beza mana..

mama aini said...

ehem kat sana banyak rumah urut kan.. :(