Saturday, September 22, 2012

Cara Tengok Semua Pakej Astro FREE



Salam ceria. Malas nak cerita panjang. Kalau anda nak tahu cara-cara boleh tengok semua Channel Astro secara Free atau Percuma, khususnya untuk yang melanggan Pakej Family (bajet ciput) sahaja.

Caranya, duduk depan TV anda dengan tenang. Sebaiknya bancuh secawan kopi atau milo panas atau sejuk ikut citarasa.
Ambil dekoder Astro.
Jika selama ini boleh tekan Channel 701 atau 501 atau 611 sahaja. Jadi kali ni cuba tekan Channel 812 (ESPN), 511 (CNN), 615 (Disney), 411 (HBO) dan lain-lain yang tak termasuk dalam Channel Family anda yang ciput tu..

Saya pun langgan Channel ciput jer...

Hari ni sampai 24 September, Astro bagi Free Channels kat pelanggan Astro. So mana ada teknik pun saya nak ajar sini. Sebabnya, Astro sedang buat peningkatan perkhidmatan.

Tadaaa...!

p/s: Wah bestnyer suami saya dapat tengok EPL malam ni dan esok!


7 comments:

Azee Hana said...

ala ye ke..rugi x de kat umah sekarang ni..huhu

Pen Biru said...

sy pakai openbox.hari2 boleh tgok Astro FREE..include First &Best..

Sharinginfoz said...

aa lagi tengok le puas-puas games EPL

redza said...

sy tak ambik channel disney..so bolehlah layan kejap hehe

khairul said...

rasa mcm nk cancell je astro ni

Ikmal said...

Assalam, memang best nie oleh layan sampai lebam bijik mata... erk... layan EPL lagik puas2 nie.... malam nie pun game memang hebat2 dohhhh..

caliph shuriken said...

owh, kjap jaa rupanya, hukk...