Saturday, April 21, 2012

Kuali Tefal Dicari, Pemanggang Serbaguna Vantage Dibeli


Salam semua..

Awal bulan April ataupun dua minggu lepas, kami pi bercuti kat Langkawi. Last minute plan sebab tak jadi nak ke Hatyai punya pasal lah. Kalo ke Langkawi apa lagi kan, beli la segala barangan Bebas Cukai yang kita suka.

So, hubby aku plan nak beli kuali Tefal, mesti murahnya kat Langkawi. Sebelum ni aku ada cakap nak beli pemanggang ajaib supaya senang sket nak panggang ayam dan ikan. Aku cakap pemanggang ajaib tu ramai dah orang pakai & jual, selalu tengok orang jual pemanggang ajaib tu dalam RM 129. Mak aku kat kampung pun beli dengan harga sama jugak.

Sekali aku tengok kat Haji Ismail Group ada pemanggang serbaguna @ pemanggang ajaib Vantage ni, murah plak tu RM 95 jer. Aku pernah survey pemanggang serbaguna Vantage ni RM 199, best price ke, apa price pun aku tak tau le plak.



Pemanggang serbaguna Vantage ni sama jer fungsi dia macam pemannggang ajaib yang orang duk sebut-sebut & korang duk pakai tu la. Aku dah test pung panggang ayam & panggang ikan keli. Puas hati jugak la menggunakannya dan yang paling best sekali boleh panaskan Pizza, itu yang pentingnya..haha..


10 comments:

Liza said...

salam ina...akk pun selalu jugak g shopping periuk belanga kat langkawi, jimat la sikit kan, sambil menyelam sambil cuci poket....hahahahahaha

dapurCikWan said...

amboi...seronok shopping ye.. =)

Bicara Kak Noor said...

salam kenal Kasih Salina, langkawi tu negeri akak tu tapi lama dah tk gi sana best sangat kalau dpt shopping kat sana mcam semua nak beli heee

KhaiRin : anies said...

hehehe org pompuan mcm tu la...

fiza said...

bestnyer dapat pemanggang macam ni...kt cini aku guna pemanggang kapit biasa 2 jer..rm 7...hehe

Norzie said...

Tengok en3 Salina ni...teringin pulak nak beli pemanggang ajaib ni.Mesti baguskan.

eLL said...

akak, brape RM ni?

Kasih Salina said...

RM95.00 harga pemanggang ini jika di Langkawi.

Kalau harga pasaran RM199.00 seperti di MENANG Glassware..

ANIM said...

akak beli di hj ismail (HiG) saiz M, RM69.90..hee, hak besar RM79.90

CeqGu said...

kena tunggu balik langkawi la kalau cam ni hehehe