Wednesday, April 20, 2011

ReDaH BaNjiR @ HTF KanGaR

saja la aku nak stori pasal banjir kat kangar ritu.. masa ni 1 april 2011 aku ada temujanji nak jumpa Dr. pakar kat HTF ni.. aku saja pilih kat sini dekat sket banding kalo nak pi ke Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar sana.. bukan main lagi kami ready awal2 lagi coz sebelum ke hospital dah janji gan kakak nak bawa dia breakfast kat KFC.. tu janji sebab dia mau bangkit tido.. mana penah kakak bangun tido awal2 pagi.. so, layan jer lah kerenah dia sekali sekala kan..


dalam kul 7.15 am dah sampai kat pekan Kangar.. patut la jalan cam sunyi & lengang jer.. rupa2 nya tengah2 pekan tu banjir.. pelik gak aku sepanjang jalan xde lak air banjirnya.. tup..tup.. tangah2 pekan tu ada air banjir.. dah la air banjir tu jalan nak menuju ke KFC & hospital.. aduihhh pening dah kepala dibuatnya.. bukannya apa takut temujanji tu dibatalkan tapi pihak hospital tak maklum jer.. aku malas dah nk pi len kali..




seronok sangat kakak dapat rendam kaki dia dalam air banjir tu...







sebelum balik sempat lagi kakak & ibu posing kat depan pintu masuk hospital tu...




ni lupa la pulak pemandangan dari arah mana ye...




playground yang kakak suka singgah ni pun dipenuhi dengan air yang tingginya hampir mencecah lutut ibu






jauh jugak ibu terpaksa berjalan dalam air meredah banjir ni.. kat area ni airnya sejuk jer.. ni nak menuju ke wad bersalin tingkat 1.. nasib la ibu lom nak bersalin lagi waktu ni.. kalo tak haru biru la jadinya.. semua orang risau tengok ibu jalan dalam air banjir tu.. siap ada yang suruh ibu pegang kat dinding tu.. ala...ibu leh kawal imbangan badan lagi.. air tu bukannya deras mana pun..


Friday, April 8, 2011

RaMbuT BaRu KaKaK

awal bulan april ritu pi potong rambut kakak.. abah dia kesian tengok rambut kusut masai cam singa jer kalo bangun tido.. rambut kakak dah lah halus mulus..


lama dah abah dia suruh potong rambut kakak tapi ibu kesian tengok dia rambut pandek.. tengok2 rambut pendek lagi cun gitu anak dara ibu ni..


mula2 sampai kat kedai tu ok jer dia.. dia x tau lagi apa tujuan ke kedai tu kot.. tapi kakak cam takut2 jer tengok ada customer lain tengah potong rambut.. tiba jer giliran dia, tak mau duk atas kerusi.. puas nak memujuknya..


last2 ibu yang kena dukung & duk tepi dia.. baru la ok sket.. bukannya apa, saja2 nk buat manja.. tukang gunting rambut tu kata bahagian bawah rambut kakak kering & mudah kusat musai.. nak sikat pun payah.. pah dah potong easy comb jadinya..