Thursday, February 10, 2011

TaKde SaPe NaK PanDanG KiTa KaLaU....

Selamat Pagi Semua..

Dah lama aku tak menaip pagi2 camni.. terasa rindu la pulak.. arini aku terlebih rajin sket.. bangun awal2 pagi wat nasi minyak.. kakak pun bangun awal gak coz malam tadi dia tido awal..

aku teringin nk makan nasi minyak sebenarnya.. kalo kat terengganu senang2 jer nak cari nasi minyak tuk breakfast.. ye la kan lain padang lain la belalangnya.. biasanya kat kampung aku kalo breakfast makan nasi minyak gan kuah kari, ayam goreng & acar campur.. best woooooo...

tapi arini lain plak jadinya.. aku wat kari gak tapi aku tercurah santai masam.. santan cair tu dah lama aku bukak.. sebelum tu aku tak rasa dulu.. terpaksa la beli kari ikan jer yang ada kat kedai..

berbalik ke tajuk asal aku la ye.. memang dari malam tadi lagi aku dah geram & sakit ati gan banyak orang.. biasa la kan kalo kita tak berduit, xde nama & kedudukan xde sape nak pandang kita.. malah mak bapak, adik beradik pun x menghargai kita.. ini pendapat aku jer lah.. kalo yang kaya tu orang sanjung sampai ke langit.. biasanya mak bapak yang susah jer la camtu ragam nya.. mak bapak yang kaya raya x heran gan duit anak2..

tu jer lah yang aku nak komen nya.. sekadar meluahkan perasaan.. ok la.. aku pun dah nak keluar dah..

Monday, February 7, 2011

SeKiTaR BiRtHdaY AkU Ke-30 (1 FeB 2011)

ni la sedikit picture sempat aku snap sekitar birthday aku pada 2 Feb 2011 baru2 ni.. xde masa nak tangkap gambaq banyak2.. dah la besday dekat2 nak sambut CNY.. xde apa yang istimewa sangat pun cuma makan kat Secret Recipe & beli Cheese Cake jer..


kakak dah tak sabar nak tunggu makanan sampai..



kakak suka giler dengan cream + Chocolate tu..



tu dia ehhh.. ada gimik lagi tu.. kakak x reti duk diam kena marah le...



aku pun x tau nama apa menu ni.. mai hentam saja.. bukannya aku biasa sangat makan kat sini..



ni hubby ku punya.. best gak ayam ni...





ni la cheese cake tu.. x order pun.. terpaksa la ambik yang dah potong memandangkan tu jer yang ada.. kalo nak order lain kena tunggu lepas raya cina baru boleh dapat.. apa ke hel aku nak tunggu lama2 camtu.. baik ambik jer yang dah ada.. janji boleh kami makan anak beranak..



SaKiT HaTi MakaN Kat Marry BroWn

sori la kalo aku cakap makanan kat marry brown ni memang teruk la bagi aku.. sakit jugak hati mengenangkan apa yang kami makan aritu.. langsung tak meyentuh selera aku.. aku xde feel langsung makan kat situ.. tapi aku tetap lagi la bersyukur kerana masih ada lagi rezeki yang boleh di makan dibumi Allah ni..



memandangkan kami memang xde pilihan sangat nak makan kat area Changlun ni terpaksa la kami ke Marry Brown ni untuk mencuba resepinya.. dah pilihan kedai pun sikit jemu la jugak makan kat kedai yang sama jer.. time2 tertentu aku memang jarang masak coz aku memang xde masa nak masa.. ada jugak time2 tertentu memang banyak masa tuk masak.. so, kalo time xde masa nak masak ni memang susah la pilihan tempat makan.. lain la kalo duk tengah2 bandar beso tu.. kadang2 kalo nak ubah selera terpaksa masuk dalam kampus UUM tuk lunch.. baru la jumpa pelbagai makanan.. murah2 plak tu.. tambah lagi kalo aku pi kat tuan Cafe nya aku kenal..




yang ni anak aku makan tak habis pun.. dah la anak aku ni susah nak makan apa saja la.. buat habiskan duit aku jer..



ni nasi yang hubby aku order.. nasi lemak kot.. aku tak ambik port sangat apa ke namanya.. lagipun dah lama sangat aku tak ke Marry Brown ni.. kat area Changlun ni pun baru jer bukak daaa...



ni nasi yang aku pilih plak.. telan la jugak walaupun x leh kuterima rasa sosnya.. kami memang takkan membazir makanan walaupun makanan tu x sodap..


Sunday, February 6, 2011

ToDaY NaK StoRi PaSaL AnaK AkU Ni..


huhhhhh.. dah lama sungguh aku tak story kat sini.. hehe.. nak wat camne busy sangat2.. camni la gaya hidup aku tak penah duduk diam.. yang aku nak cite ni pasal peel anak dara aku yang sorang ni lah.. arini aku rasa cam tak sihat jer.. sakit sangat kepala aku ni.. serba tak kena rasanya.. saat ni pun masih sakit lagi kepala aku ni.. yang anak aku ni plak makin kita sakit makin dia nak buat perangai.. kekadang aku x faham perangai dia.. kadang2 meradang tak tentu hala.. bila di tanya makin bertambah la meradangnya.. la ni duk buat perangai main campak2 barang plak.. lepas isap susu baling botol susu dia.. macam2 lagi la benda yang dia baling n lempar..


petang tadi masa aku tengah baring n layan sakit kepala aku ni, boleh dia baling handphone aku ke dinding.. tak sangka dia buat camtu.. dah la hp aku dulu pun rosak dek kerana dia jugak.. pastu apa lagi kena cubit la gan abah dia.. dah tahap maksimum nak marah dah tu.. kesian la pulak aku tengok dia.. rasa nak nangis jer mikirkan peel dia sejak aku pegnan ni.. dia cam terlampau manja sangat2..


dah tengok dia wat perangai sangat rasa bersalah pun ada rasanya.. dia nak kuar main2 rasanya.. dia ni cepat boring.. kul 5 ptg tadi aku gagah kan diri jugak bawa dia main2 kat padang bola UUM.. dia memang suka main bola.. tengok jer padang bola mesti dia nak ajak main.. bola dia sentiasa ada dalam kete.. separuh jalan jer terus dia tertido x sempat main lagi tu.. kesian plak.. so, kena la pi masuk kedai dulu nak bagi dia tido puas2 dulu..





dalam kul 6.30 ptg camtu dia bangun.. kami pun terus ajak dia pi padang.. terus ceria n seronok main bola gan abah dia.. ni gambo lama dah.. petang tadi xde mood nak ambik gambo daaa..