Thursday, January 20, 2011

PooL KakaK



ishhhh..lama betol dah aku tak menaip keyboard ni.. rasa gatal2 jer tangan ni nak menekan huruf2 ABC ni.. haha.. cam biasalah aku bz sket dalam 1 2 minggu ni wat promosi biz kecil-kecilan aku tu.. so, xde menda yang nak cite aku upload la picture2 lama ni.. kira cite lama & basi dah ni..


9 dec 2010 kami pi bercuti kat penang, jalan2 kat chowrasta bazaar tu terjumpa kedai jual mainan kanak2.. mainan2 yang ada kat kedai tu harganya murah2 sangat.. x sangka plak jumpa pool ni.. memang dah lama kami cari pool jenis ni.. ada tengok pun kat giant la murah sket reganya..
pool ni beso gak & reganya pun berpatutan.. rm 40 jer.. aku lupa la bape kaki x bape kaki saiznya.. jenuh aku & kamila mengisi airnya.. dah besar sangatkan.. kami masuk 3 beranak dalam pool tu pun boleh..


sempat la isi separuh jer airnya tuk kakak mandi2 & main gan pelampung dia tu.. pelampung tu pun beli kat penang gak.. cian kakak main sorang2 jer ye.. dia bukan main seronok lagi dah dapat apa yang dia nak..

bangun tido lewat bengkak lagi mata kakak.. kul 12 tengahari baru nak bangun tido mana x bengkak mata tu.. kalo suruh dia mandi merengek jer.. tapi duk dalam pool air sejuk2 pun x kesah.. apa2 lah kakak oiii janji hepi udah ler..




rasanya masa ni kakak tengok kucing rumah sebelah.. tu yang mata menjuling ke lain tu.. kalo boleh gan kucing2 tu sekali dia nak bawa mandi sama..



pandai jugak kakak main2 dalam pool tu walaupun main sorang2 jer.. seronok ibu tengok.. ibu pun geram tengok pool tu rasa cam nak masuk sama main air..dia seronok jer tapi yg jadi mangsanya ibu la kena tunggu & tengok dia main.. bahaya nanti tinggal kakak main sorang2 boleh mati lemas tu dengan air banyak camtu tanpa pengawasan orang tua.. takut la jadi apa2 gan anak ibu ni..


Saturday, January 15, 2011

NaSi GoRenG BloGGer PeMaLas




Title posting tu abah kamila yang suggested.. kecian kat ibu.. dah la penat2 kena masak plak tu.. kadang2 tu x tau menu apa dah nak buat.. seminggu dua ni trend wat nasi goreng jer.. pasni dah jemu selalu sangat makan nasi goreng bertukar menu la plak.. tu dia ehh banyaknya sayoq, dah masak nanti sayoq dah layu nampak sket jer.. bukannya apa, sejak pegnan ni kena banyak makan sayur mayur ler.. xpe bagus untuk gizi seimbang..


hu..wa..hu..wa.. inilah dia nasi goreng blogger yg malas tu dah siap untuk dimakan.. walaupun simple sedap gak oooo.. sape x caye mai la nak test ye.. kalo x caye tanya la kawan2 aku masa sekolah menengah dulu.. tanya tengok apa komen diorang.. hehe.. dah nama pun kawan tido sebantal & serumah mestilah puji kita kan..



hati ayam goreng simple miple jer tuhh.. aku buh garam, pak ajinamoto, kunyit serbuk, cili giling & yang paling penting bawang putih tumbuk.. aku suka buh bawang putih coz masa goreng wangi jer bau.. bila dimakan pun sodap.. tetiba jer aku teringin nak makan ati ayam goreng.. hubby aku pi pasar tadi nasib baik ada.. kalo xde gak 2 3 ari lagi la baru nak pi pasar changlun tu.. semua barang2 mentah kami beli kat pasar changlun jer lah.. pasaraya beso2 cam giant ke, tesco ke mana ada bdekatan kami.. kalo nak gak kena drive 45 km ler heading to alor setar.. jauh ooo..

tu jer lah yang kami makan malam tadi.. hehe.. esok x tau lagi menu apa ni..



Friday, January 14, 2011

ModeL EmzeTi IT


alaaa laaaa... nomei nya kakak.. duk berdiri sebelah streamer.. tu xde keje sangat la abah bagi kakak jadi model dulu tu.. jap lagi nak pi gantung streamer tu..

senyum cenggeh jer dia no.. duk dalam rumah sentiasa naik basikal dia.. rimas ibu nak menengoknya..

KaKaK BarU BaNguN TiDo


tu dia ehh.. kata kakak.. loklaq anak ibu ni.. pandai cakap utara.. tu la orang kata kan budak2 senang nak sesuai dengan enviroment dia.. cepat jer ikut loghat orang utara ni.. petang tadi kakak kecil ni tido.. paksa dia tido jugak coz bz sesangat arini.. x larat nak layan kerenah dia.. asyik nak melalak & merengek jer.. bangkit tido dah kul 7.30 pm.. dah tu mintak nasi plak..mana la nak ada nasi kakak oiiii.. time ibu suruh makan dia x mau makan.. alih2 pujuk dia makan roti.. nasib dia mau tunggu.. peel dia ni kalo dia anak apa2 jer mesti segera x leh tangguh2 dah.. dia nk makan roti kosong jer.. kesian kak dia, ibu calit la majerin sket bagi ada rasa sket2.. pastu buh atas pan panas sat bagi cair majerin tu.. terus makan pastu.. lapar sangat agaknya ye..



buat 2 keping.. kakak makan 1 keping jer.. dah agak dah.. 1 kpg lagi tu kasi ibu ngap ler.. huhuuuu.. ibu pun lapar gak ni.. hehe.... jap lagi kena beli burger la kat dia kalo x mau makan apa yang ada kat rumah.. alang2 nak kuar jap agi..



Wednesday, January 12, 2011

BrancH TodaY (Breakfast + LuncH)

cam biasa la aku gan anak aku ni selalu bangkit tdo lewat.. so, b'fast nya x payah la kan.. maka, jadi la branch.. breakfast + lunch.. jimat belanja dapur tu.. huhuu.. tapi yang sebenor2 nya aku malas nak masak weiiii.. x larat la.. makan simple2 pun best gak.. time pegnan ni pun kena gak berdiet.. jangan main redah jer apa saja yang teringin..

ni nasi goreng simple yang aku buat kul 11 lebih tadi.. buh ayam & sayur jer.. sayur mayur mesti mau ada.. baru la diet yang seimbang..

ni plak sweet sour ikan siakap.. aku buh jer la apa yang ada kat rumah.. janji sodap di makan ye.. aku buat sebelah jer.. wat banyak2 x habis lak nanti.. aku dah masak si kakak pulak x mau nak makan.. susah btol la dia tu nak makan nasi.. nampak gaya aku kena panaskan murtabak ptg kemarin tuk dia.. baru dia nak makan.. saja aku x mau goreng telur dadar tuk dia.. kesian asyik makan telur jer..




TeRiMa KaSiH KWSP


mesti ada yang hairan bin ajaib kan.. pasal apa plak la aku posting logo KWSP ni.. apa kene mengenanya KWSP tu gan aku ye.. begini ceritanya.. kemarin la kan 11/1/2011 jam 4.50ptg aku ada telefon KWSP untuk bertanyakan status permohonan pengeluaran akaun no.2 KWSP aku.. tujuannya nanti aku cite kan ye.. aku try call jugak walaupun dah nak habis time keje.. berdebar juga hati aku nak cakap gan kakitangan KWSP tu.. bukannya apa takut permohonan aku tu kena reject kerana salah satu syarat yg KWSP nak dah tiada dalam simpanan aku.. tapi ada pihak lain mencadangkan supaya diganti dengan surat lain.. tu dia.. suspen nya.. apa kebendanya tu.. relaks.. korang baca la pelan2..

begini ceritanya, berkat kerja aku selama 4 thn di ofis lama dulu walaupun kecil gajinya tapi alhamdullilah ada juga simpanan dalam KWSP.. aku berhenti keje pun sebab gaji kecil gak la selain faktor anak aku.. baik aku run our own biz tak yah pening2 kepala.. lagi pun xde pengalaman x leh nak demand cam org ler dalam bab gaji nya.. tapi kalo kaki kelentong boleh jer demand banyak mana pun.. adat la tu kan..

ok..balik ke cerita asal nak kuarkan duit untuk settle duit yuran pengajian aku masa belajar dulu.. tak la banyak mana pun hutangnya tapi better la aku bayar sekaligus.. senang x yah pening kepala pikir pasal hutang..

tapi aku tak yakin sangat akan lulus permohonan tu sebabnya salah satu syarat yang KWSP nak aku dah hilangkan iaitu surat tawaran masuk belajar ke IPTA.. mana la aku simpan benda tu lagi.. dah lama tahun 2001 lagi.. oleh sebab tu pihak IPTA yg aku berhutang tu cadangkan diganti dengan surat tamat pengajian yg dikeluarkan oleh mereka.. unit kemasukkan & rekod IPTA terbabit pun dah lupuskan fail rekod kemasukan tu.. itu kata mereka la.. btol atau tidak aku pun tak tau la..

ok.. settle semua apa yg syarat2 pengeluaran KWSP nak tu kami pun hantar form kat KWSP Kangar.. tapi aku sakit hati sangat2 gan staf kat situ.. memang cam pandang sinis sangat gan aku cam seolah2 syarat KWSP nak ni walauapa caranya pun x boleh nak diubah.. padahal bukan diorang yang proses & menilainya.. form tu kena submit di HQ.. staf KWSP Kangar tu macam tak mau submit form aku.. termasuk la gan bos2 nya juga cam senyum sinis jer kat aku.. walhal aku nak kuarkan duit aku bukannya duit diorang..

tapi aku cam biasa la dengan mu x penah nak senyum & cakap cam sombong jer.. hubby aku mesti nak marah gan aku masa tu coz nada aku cakap cam kasar sket la.. aku cakap benda yang btol pe.. aku kata submit jer lah form tu dulu.. pihak HQ KWSP terima atau tidak terpulang kepada budi bicara diorang & nasib aku la kan.. bukannya staf kat situ yang tentukan.. ni diorang plak yg sibuk2.. sangat sakit hati aku masa tu.. proses tu ambil masa 3 minggu bekerja..

so, tidak dilupakan juga ucapan tima kasih aku kepada pegawai Unit Pengijazahan IPTA tersebut kerana dengan cepat jugak surat2 yang aku minta bagi pihak KWSP dia keluarkan untuk proses tersebut.. tapi PA dia la yang buatnya kan.. begitu la kakitangan awam yang bagus & beretika.. x perlu banyak kerenah birokrasinya..

sebelum tu ada sorang lagi pegawai kat IPTA tersebut iaitu di Unit Kemasukkan & Rekod yangmana aku nak mintak copy surat tawaran kemasukan ke IPTA dulu la.. aku x kesah kalo copy tu memang dah xde ada.. tapi surat yang aku buat kepada pegawai terbabit penuh dengan tata susilanya lagi tapi langsung xde respon.. dia ingat hari ni dia ada dilangit dia tak kan jatuh menyembah bumi agaknya.. aku siap bagi no tel aku untuk inform ke aku kalo copy tu memang dah xde dalam simpanan.. aku & hubby aku call pegawai tu dah berpuluh kali asyik xde kat bilik.. kata stafnya dia meeting sentiasa.. tapi kan aku mintak gan cara elok.. reply la by apa sekali pun secara beradat..

huhuuu...panjangnya n3 aku ni.. banyak lagi aku nak cite ni.. nanti aku sambung di n3 lain plak ke..

bye..bye..& good nite.. aku pun dah mengantuk ni.. daaaaaaaa....

Tuesday, January 11, 2011

MenU MakaN MalaM Arini



huhu.. petang tadi kuar rumah dah kul 5.30 ptg.. nak pi kedai coz banyak lagi benda yang lom settle.. sebelum tu aku tido dulu.. rasa penat lak arini.. kakak pun pun tido gak petang tadi.. pagi tadi pi klinik desa kg. tradisi bawa kakak kena check.. bukan check apa pun timbang jer.. bulan mac ni kena pi lagi makan ubat cacing plak.. bab2 pi klinik ni la aku malas.. leceh coz ramai orang..

menyimpang dari tajuk posting la plak ye.. hehe.. sampai rumah balik dah kul 8 pm.. so, kena ketong ketang koteng kat dapur la malam ni.. kena masak la maknanya coz bahan2 mentah beli petang kemarin banyak.. tengahari tadi pun x masak x dan nak masak pas pi klinik bawa kakak tadi..

kebetulan ada mee kuning ni.. hajatnya pagi tadi nak goreng mee kuning ni tapi dah bangun lewat nak wat camno.. x sompat la.. jadinya malam ni hubby aku buat la mee goreng.. sejak aku kawin memang jarang aku wat mee atau bihun goreng.. hehe.. kalo hubby aku buat lagi best la.. kawan2 tempat keje aku dulu pun memang suka mee atau bihun hubby aku buat.. tapi tak tau la pujian atau niat jujur tak memujinya..


ni sotong goreng tepung versi aku la.. aku suka yang versi aku buat dari versi yang ada kat kedai tu.. kalo aku punya resepinya buh bawang putih tumbuk, garam, ajinamoto, lada hitam, cili kering kisar, telur & serbuk kari sket.. gaulkan semua bahan2 tu gan sotong.. pastu celup/gaul gan tepung jagung.. dah putih semua bahagian sotong tu buh dalam kuali jer la goreng sampai kekuningan.. api jangan kuat sangat nanti hangus plak.. x sodap la hasilnya kan..






ayam goreng tepung ala2 afiiii kata kakak (KFC).. kamila memang suka makan ayam goreng camni.. potong kecik2 sedap makan coz ranggup.. resepinya sama cam wat sotong goreng tepung gak.. aku memang x guna tepung ayam goreng KFC tu.. aku rasa x la best mana pun tepung tu.. guna tepung jagung lagi ranggup & mudah gak la kejenya.. ayam & sotong ni banyak aku buat.. tapi biasa la kan anak & abahnya dulu yang meratah..

Monday, January 10, 2011

Juara AJL 25 - Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku + Lirik

video

Lirik Lagu Ana Raffali – Tolong Ingatkan Aku
Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku

Saturday, January 8, 2011

Digi iPhone4



wow..terujanya aku tengok Digi iPhone 4 ni.. best nya kalo ada sape2 yang nak hadiahkan tuk aku kan.. hehhhh.. jangan mimpi la orang nak kasi hadiah camni tau..

sebagai seorang bakal pengguna Digi iPhone 4 boleh membuat pilihan mana satu yang menjadi idaman kalbu kerana Plan Digi iPhone 4 menawarkan dua jenis model iPhone 4 yang berlainan kapasiti memori iaitu sebanyak 16Gb atau 32GB.. sape2 yang rasa diri dia berkemampuan lebih boleh la memilih iPhone 4 yang memori nya 32GB tu.. sebagai pengguna pandai2 la kita membuat pilihan yang terbaik untuk diri kita sendiri..


salah satu keistimewaan yang aku tau pasal iPhone 4 ialah "multitasking-switching". Macam mana ia berfungsi aku pun tak tau la.. lom menkaji lagi secara mendalam.. huhuuuu..






Gambar di atas ni merupakan rajah perbezaan pakej yang ditawarkan oleh Digi dan pesaing2 telekomunikasi yang lain.. plan langganan yang ditawarkan kepada pengguna juga amat menarik dan memberi nilai tambah kepada pengguna prostpaid Digi iPhone 4.
keistimewaan lain yang ditawarkan bagi Plan Digi iPhone 4 banding pesaing lain seperti "Monthly fee is applicable for the first 24 months" dan "Monthly fee is after Auto Billing rebate of RM5 per month". pandai2 la korang translate sendiri ke Bahasa Melayu kita ye.. bagi sesiapa yang teringin nak tahu lebih lanjut boleh rujuk & klik di SINI ok..
Pakej-pakej yang ditawarkan oleh Plan Digi iPhone 4

mengikut rajah di atas terdapat beberapa pakej Plan Digi iPhone 4 yang ditawarkan kepada pengguna.. terpulang la kepada anda sama ada memilih pakej iDiGi 88, iDiGi 138 atau iDiGi 238.. dengan menggunakan kemudahan auto billing, pengguna juga akan mendapat kadar rebat yang hebat..

AJL Ke-25


13 finalis AJL 25 yang akan berentap di pentas AJL pada 9 januari 2011


Anugerah Juara Lagu (AJL) ke-25 tinggal sehari jer lagi untuk berlangsung di pentas AJL yang akan diadakan di Stadium Putra, Bukit Jalil, Kuala Lumpur . Sungguh teruja rasanya untuk menunggu 13 finalis solo & berkumpulan berentap dengan mempertaruhkan 14 buah lagu kesemuanya.

Bukan itu saja, terasa tidak sabar untuk mendengar suara orang2 lama seperti Nash, M. Nasir & Fransisca Peter untuk persembahan pembuka tirai pertandingan. Manakala persembahan interlud pula daripada Datuk Sharifah Aini, Datuk Siti Nurhaliza & Ziana Zain yang akan menghiburkan penonton..


masih lagi hos yang sama.. Ally Iskandar, Cheryl Samad & Faizal Ismail masih lagi diberikan tanggungjawab yang sama sebagai hos AJL 25
Senarai 14 buah lagi yang akan dipertaruhkan di pentas AJL 25:
  1. Adira - Ku Ada Kamu
  2. Shahir - Kebahagiaan Dalam Perpisahan
  3. Yuna - Cinta Sempurna
  4. Tomok - Berlari
  5. A.P.I - Pelita
  6. Meet Uncle Hussein - Drama King
  7. Anna Raffali - Tolong Ingatkan Aku
  8. Faizal Tahir - Selamat Malam
  9. Bunkface - Extraveganza
  10. Black - Sofea Jane
  11. Faizal Tahir - Hanyut
  12. Stacy - Jahat
  13. Hujan - Mencari Konklusi
  14. Hafiz - Noktah Cinta

Gizi SeimbanG IbU MenGandunG


Piramid Gizi Seimbang diambil dari google


Mengikut rekod kesihatan ibu yang mengandung pertambahan berat badan yang sihat ialah bagi jangkamasa kandungan 5 bulan pertama - 0.5kg/month dan bagi jangkamasa kandungan seterusnya - 0.5kg/week..


yang aku nak sekarang ni berat aku semakin meningkat.. sebelum pegnan 54 kg.. minggu lepas masa wat check up dah 59.6 kg.. naik 2 kg lebih banding gan bulan yang sebelumnya.. huhuuuuuuuuu.. camtu la dulu masa pegnan kan kamila.. situasi yang sama gak.. aku memang berselera makan time mengandung.. xde alahan muntah2 dah perut 3 bln ke atas..


sebelum perut 3 bln memang ada alahan cam org len gak.. pastu2 tu ok jer lah.. masa pegnan kamila dulu selalu kena marah gan nurse.. siap aku kena check tekanan darah tiap2 ari berturut2 selama seminggu.. penatnya kalo camtu lagi..

bagi aku berat tak menjadi masalah asalkan aku & baby sihat walafiat.. bukannya aku ada darah tinggi ke.. kencing manis ke.. diabetis ke.. ataupun lain2 penyakit x pe la nurse nak bising2 pun kan..


kalo dulu memang aku makan nasi banyak.. sekarang ni aku makan nasi sket jer & lebihkan sayur.. tiap2 ari makan sayur & buahan tapi berat aku bertambah sama cam pegnan dulu gak.. kenapa ye.. di mana silapnya tu.. heran sungguh deng.. kadang2 mlm2 pun aku x makan nasi.. bihun atau mee jer aku sapu.. itupun gan kadar yang sket jer.. x kan x makan langsung kot.. mati la aku kalo camtu.. lapo weiiii time2 mengandung ni.. rasa sentiasa x cukup makan jer..


bestnya buah buahan ni.. segar bugar semuanya.. ni baru diet yang betol.. sejak mengandung ni memang aku makan banyak gak buah buahan..

KakaK ExcercisE @ C-MarT ChangluN

Petang kemarin balik dari jitra singgah sat kat C-Mart changlun nak beli susu & lampin pakai buang dia la.. dah besar2 pun x pandai lagi nak cakap kencing & berak.. dah kencing dalam seluar baru cakap yg dia dah kencing.. haru biru la kakak ni.. kakak pantang tengok alat senaman ni.. dia memang berkenan sangat2.. dia ingat mainan la agaknya kan..

dah la benda ni duk kat pintu masuk c-mart tu.. senang la sangat2 mata dia nampak.. sabo aja lah.. belum lagi beli barang2 dia dah nangis kat situ.. kena marah lagi gan abah dia.. apa la kakak ni.. kalo jalan kat shopping complex mana2 pun kena la mengelak gan benda alah ni.. penat woooo kalo ajak kakak kecil ni jalan2..
Sebelum tu ada budak duk naik benda ni.. tu yg dia frust gak masa tu.. time nak balik tu tengok dah xde orang.. cepat2 dia tarik tangan ibu ajak pi kat sini balik nak tunaikan hajat dia tu..
kan mein hepi lagi face dia.. lama plak tu guna alat tu.. bergegar2 badan dia.. langsung tak takut gan mesin tu.. nasib la org2 kat situ x kesah dia naik.. wat malu jer la kakak ni..

kalo kakak yg guna alat ni tinggal tulang gan kulit jer lah.. kalo abah yang guna baru la btol kan.. leh kempiskan perut abah tu.. kwang..kwang..

JalaN-JalaN di JitrA MaLL

penat melayan kerenah kakak..cam biasa la dia kalo jalan2 kat mana pun mesti bising2 gan dia.. semua benda yg org duk jual tu dia nak beli.. dia ingat kita saja2 tukar duit gan barang orang jual tu.. pandai plak dia mintak duit gan abah dia.. kalo time bayar dia yang nak duit kat penjual tu.. kalo kakak nangis pun senang jer nak pujuk dia.. nangis pun jap2 jer.. xde la lama2 cam sesetengah bebudak tu kan.. ok la lagi peel dia masih boleh dikawal..


terpaksa lah abah dukung kalo tak ikut suka kaki dia jer nak masuk kedai mana yg dia suka la.. ice-cream tu dia saja suka2 tunjuk nak beli.. makan nya tidak.. geram tau gan kakak ni.. tiap2 ari memang dia mintak belikan ice-cream.. nak beli jagung cup / waffle dia tak mau plak.. kalo dia kata x mau tu memang tak yah beli la.. dia tak kan makan punya.. pandai dia..



bergaya dengan jam baru.. mengamuk dia nak kan jam tu.. siap tunjuk lagi jam tu pakai kat tangan.. dia tau mana entah la.. dah dapat seronok la dia.. siap ada butterfly lagi jam dia.. ambik color pink + white.. memang kena sangat la gan kakak.. ibu pun tumpang seronok tengok kakak pakai.. cantik design nya..



tu gaya pun cam model jam tangan.. tu namanya si cilik.. hi..hi..hi.. seronok ye kakak dapat apa yang dihajati.. nanti dah beso & dah keje belikan untuk ibu plak ye..



ni lagi haru.. ingatkan ajak bergambar kat sini ok la dia.. sebaliknya plak hal yang jadi.. dia x mau lari dari situ.. dia nak ambik kotak hadiah chrismas tu.. berkenan sungguh dia gan benda alah tu.. dia nak buat apa gan kotak tu tak tau la.. memang dia suka2 jer nak tunjuk2 n ambik barang orang.. dah la tu tegur kawan sebaya dia garang jer.. takut anak orang gan dia.. wat malu la kakak ni..

kakak with ibu..

KFC JitrA (PJ Old)

petang tadi saja jalan-jalan pi jitra.. balik dari jitra mall shopping baju kakak singgah makan kat KFC sat.. dulu sebelum ada KFC kat yawata KFC ni la selalu gi.. tapi org selalunya ramai kat sini.. x suka gak kalo org ramai sangat.. dah la ada group anak muda lak tu wat tumpah air milo kat tangga nek ke ruang atas KFC tu.. apa lagi kecoh la mengamatkan suasana.. lagi la aku x suka bunyi bising2 camtu.. cepat2 jer nak habis makan.. bukan men lagi kita nak duk relaks2 sambil makan..

sedap ke ayam tu kakak?

geramnya dia gan kulit ayam tu.. drumstik tu bogel jer pastu.. abah la yg perabiskan isinya..

angin apa ntah rini nak duk dalam baby chair lak..



ibu mesti makan nasi punyaaaaaaaaaaa..



kakak gan ibu laaaaaaaaaaaa....



abah cool jerrr...



tengok tu jam tangan kakak baru jer beli kat jitra mall.. kalo x beli mengamuk la..


Friday, January 7, 2011

RakeT BadMintoN Tuk KakaK



anak ibu ni makin besar makin macam2 peel dia.. lama dah kakak berkenan gan benda ni..raket badminton.. dia selalu tengok anak2 jiran duk main.. dia pun teringin la jugak.. yg kuning tu cam bola tenis pun ada rupanya.. 2 in 1 la agaknya ye.. alkisahnya jalan2 kat Jitra Mall nak cari baju kamila.. pastu terjumpa plak gan benda alah ni.. x lari ke mana la dia..

baru bangun tuhhh dah pegang raket.. agaknya tak nyeyak tido dia malam tadi duk teringat gan raket tu jah.. dah la nak main tak dok adik beradik.. ibu & abahnya la yang jadi sasaran dia ajak main.. ponat deng nak melayan nya..



cian dia x tau nak ajak sape main gan dia.. ibu bz masak tuk lunch lagi waktu ni.. abah malas nak melayan dia.. dah la bangun lewat kakak ni.. kul 12 lebih baru nak bangun..

Maher Zain - Insha Allah

video
Insha Allah - Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insyaallah x3
Insya Allah we’ll find the way

Thursday, January 6, 2011

TaT NasI AyaM

dah lama teringin nak makan nasi ayam kat sini coz tiap2 kali lalu selalunya ramai org yg makan kat tat nasi ayam ni..lokasinya jalan ke stesen bas shahab perdana..berdekatan dengan bank islam..nampak gaya dari customer yg datang memang laku giler kedai ni..tak putus2 org yg mai..rasanya ok lah..sate pun ada gak..jarang gak tgk org yg jual sate laku camtu..kalo sate kajang tu x heran la kan..
time tunggu order sampai...tak lama jap jer...tapi nasi yg sampai dulu...biasanya air la kan..cepat ler org coz orang yg buh nasi tu keje dia buh nasi dalam pinggan jer..camtu gak yg tetak ayam..memang dia wat keje tu jer..sebelum customer datang nasi & ayam dah ready..tinggal nak serve kat customer jer..

abah gah pikir nak order apa lagi ni..jap..jap yer...tambah sate la..nampak cam ramai jer org order sate buuuuu...

makan time...best ker kakak?...cam biasa lah kan favourite kakak mesti la best...kakak makan nasi + sup jer..

nasi dia pun ok la..lembut gak teksturnya..kakak dah tak sabooooo tu...


drumstik ni ibu tak suka beb..abah la jadi mangsanya..suh tukar dia x mau..x pa la katanya..mood gah elok x pa la ye bahhh..



ni lak ibu punya lah...ibu suka bahagian isi kalo makan nasi ayam..


sup tu nampak sama banyak kan..yang habis dulunya sup ibu la..pastu sup abah la kena rembat lak..huhuuuuuuuu...



sedap ke abah..mesti la sodappp kata abah...


tu dia ehhh..banyaknya ayam dia yg tergantung lagi..mesti habis punya tu..org dah lama meniaga mesti tau ikut pengalaman dia ramai mana customer yang akan datang..wat biz makanan memang seronok..tapi tengok tempat la strategik ke tak..kalo dah duk tercorok mana org nak datang kan...


sempat lagi abah snap pic dari belakang..tujuan asalnya nak snap pic sate tapi x jadi..