Friday, December 31, 2010

SeLaMaT TiNggAL TaHuN 2010


tinggal sejam jer lagi kenangan pahit & manis 2010 akan meninggalkan kita..semuanya akan kekal dalam lipatan sejarah hidup masing2..
sedih pun ada jugak mengenangkan apa yg dihajati tidak kesampaian & yg perlu dilakukan tak sempat nak buat..hari ni tak kuar pi mana2 pun..rasa cam malas jer nak kuar gi jalan2..

ni pun sambil2 tengok Konsert Ambang Merdeka saluran RTM 2 tu hahhh..makan malam pun baru jer sudah..pekena nasi kandaq jer..tu pun tapau bawa blk mkn kat rumah..xde mood nak makan kat luar..dah la sakit ati tak dapat makan "lockcing"-pelbagai jenis sosej yg beso2 & sedap dimakan-asal "lockcing" ni dari Siam..dah tu menular la ke sempadan Malaysia-Thailand ni..

nampaknya sampai di sini saja lah coretan untuk TAHUN 2010

SELAMAT TINGGAL 2010
&
BYE..BYE..BYE..


Tuesday, December 28, 2010

BeLi BeLaH FroZen FooD KeSuKaaN KaKaK

kakak ni kan apa yg ibu buat semua benda dia pun nak wat gak.. tapi seronok tegok kakak pandai ambik sendiri apa yg dia nak..ada la tu 2 benda yg dia ambik..kami lebih suka beli barang2 kat pasaraya C-mart ni berbanding shopping kat Tesco/Giant..barang2 tertentu jer lah ye..murah kalo dibandingkan gan tmpat lain..lagi pun setiap minggu ada cabutan bertuah..tang tu yg bestnya..tuk belian RM 50 ke atas layak la tuk cabutan..tapi nama aku tak pernah bertuah pun..hubby aku penah lah dapat RM 200..banyak gak tu..beso maknanya kalo time2 xde duitttttt kan..
dia jugak yg terhegeh2 nak bawanya..sempat lagi dia wat gedik kat situ..tu memang hobi dia la tu..dia suka dancing & musical..kat mana2 pun kalo dia rasa nak menari dia menarilah..satu lg kakak suka tegok mari menari yg Lisa Surihani & Awal Ashaari mengacara tu..yg tension nya dia ajak kita sama2 menari..yg jadi mangsa selalunya abah dia la..

anginnya tu dia yg nak bagi org tu timbang apa yg dia ambk tadi tu..kesiannnn..wat bodo jer lah..


ni masa mana pun x ingat la..kalo ajak kakak ni pi shopping kena cepat2 lari..nanti terjumpa barang mainan plak mula la wat perangai dia..tapi senang jer nak pujuk dia..ajak jer dia pi kat tempat scan tag price tu..lupa la dia gan benda lain..tapi jenoh la nk menunggunya dia nak scan semua brg2 dalam troli tu..


Monday, December 27, 2010

DoKtoR CiLiK

ni dia namanya dr. cilik + licik.. cam real jer dia nk check ibu.. mula2 tak tau yg kakak comel ni suka main alatan ala2 doktor ni.. ada la insiden yg melucukan tu.. dia ambk charger yg bahagian nk cucuk ke laptop tu sumbat dlm telingga dia.. pastu dia ambik satu lagi charger handphone tuk tekan2 mcm check2 kat badan la.. nasib baik semua charger2 tu xde letrik.. boleh dia pikir guna jer lah apa yg ada..

konon-kononnya dapat rasa & tau lah pergerakan adik dia dlm perut ibu..

ni plak check jantung abah..sihat ke tak jantung orang tua ni.. abah kata mestilah sihat sebab tak hisap rokok daaaa...

Saturday, December 25, 2010

CuTe & SeMoGa BeRtErUsAn

hehe..comelnya ank ibu pakai telekung sembahyang.. baguihhhhh... tapi jap jer tu.. kalo ibu tgh solat keje nak melalak jer dia.. nak suruh org tgk apa yg dia buat.. lucu pn ada tgk gelagat ank camni..

doa makan pun pandai baca.. tp sepatah haram pn x faham apa yg dia baca.. merapu jer.. tadah tangan bkn main eksen lbh nya.. ni kes tgk cite upin & ipin la ni.. bagus gak tgk upin & ipin ni.. kekadang tu byk bagi pgajaran kat ank2..

sempat lagi kakak ni duk menyengeh kat abah dia.. abah dia buat lawak baru la dia nak semyum.. kalo x jgn harap ler dia nak sengeh camtu.. dia wat bodo jer kalo nk snap pic dia..

Wednesday, December 22, 2010

PeLbAgAi RaNcAngaN

sekejap jer masa setahun berlalu.. tinggal beberapa ari jer lg nk mghampiri thn 2011.. plbagai rancangan & agenda tuk thn dpn.. doakan ku semoga apa yg dirancang n disusun akan menjadi.. dan yg paling x sabar sekali menunggu kelahiran baby baru.. tak sabar nk tau jantina & nak scan 3D macam kakak Kamila dia dulu.. huhuuuuuuu..

nasib la aku masih lagi ada mood utk menulis blog aku sendiri.. bukannya apa sebagi diari kehidupan & kenangan tuk ank cucu cicit aku nanti.. nanti diorang mesti kata bagus betol orang tua ni duk menulis hal kehidupan masa silam utk dikenang.. hahaaaaaaaaaa.. wlpun dah ada laman sosial FB tapi aku masih serasi n selasa menulis di sini.. kat FB tu cam xde privacy jer.. cam org duk intai2 jer apa yg kita nak tulis.. ada sesetengah tu cam nk menunjuk & bangga jer dgn apa yg dia ada.. entahlah.. biarkan mereka dgn kehidupan mereka dan aku dgn kehidupan aku.

Tuesday, December 21, 2010

HoBi AnAk IbU


hobi kamila tiap2 hari menonton upin & ipin..dia dah hafal skrip mana yg dia minat la.. anak bertuah btol la..

hari2 tgk kartun jer lah keje dia.. ibu pn naik cemuih gak la menengoknya.. tika & saat ni dia gah tgk cite tarzan di DISN astro channel.. minat gak cite tarzan rupanya.. khusyuk jer.. blh la ibu menulis blog ni.. kalo tak keje berebut laptop jer gan dia..












ni plak cite kartun yg paling senyap di dunia ni.. backkom bear ni memang kamila minat sgt2 la.. sekali sekala best gak la melayan cite kartun ni.. ala2 lawak Mr. bean pun ada aksi bear ni.. macam ni rupanya kerenah anak2 yg baru nk growing up..